Menu
ART
Piwa z tej serii to hołd dla wyjątkowych artystów, malarzy, grafików.
Każda z puszek, okraszona ręcznie wykonanym obrazem, to charakter każdego z uwzględnionych twórców i jego dzieł. Eviva l’arte!
#01 POLLOCK
BLUEBERRY & VANILLA CREAM CAKE IMPERIAL PASTRY SOUR IPA
Alk. 10% obj. BLG. 21°
Składniki:. woda; słód jęczmienny pilzneński; zagęszczony sok z jagód, laktoza, cukier, chmiel, wanilia, drożdże górnej fermentacji, naturalny aromat.
Składniki:. woda; słód jęczmienny pilzneński; zagęszczony sok z jagód, laktoza, cukier, chmiel, wanilia, drożdże górnej fermentacji, naturalny aromat.
#02 de KOONING
PLUM & CINNAMON PASTRY MILK PORTER WOODFORD RESERVE BA
Alk. 10% obj. BLG. 27.5°
Składniki:woda; słód jęczmienny; laktoza; śliwka Suska Sechlońska; cynamon; wanilia; chmiel; drożdże.
Składniki:woda; słód jęczmienny; laktoza; śliwka Suska Sechlońska; cynamon; wanilia; chmiel; drożdże.
#03 KLINE
CHOCOLATE & HAZELNUT PASTRY MILK PORTER
Alk. 9.5% obj. BLG. 27.5°
Składniki: woda; słód jęczmienny; laktoza; ziarna kakaowaca; orzechy laskowe; chmiel; drożdże, naturalny aromat.
Składniki: woda; słód jęczmienny; laktoza; ziarna kakaowaca; orzechy laskowe; chmiel; drożdże, naturalny aromat.
#04 MARK 1
IMPERIAL PASTRY STOUT Vanilla Chocolate Banana
Alk. 10% obj. BLG. 27.5°
Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; pulpa bananowa; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; słód jęczmienny Abbey; ziarna kakaowca; wanilia; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; pulpa bananowa; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; słód jęczmienny Abbey; ziarna kakaowca; wanilia; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
#04 MARK 2
IMPERIAL PASTRY STOUT Peanut Butter Chocolate Banana
Alk. 10% obj. BLG. 27.5°
Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; pulpa bananowa; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; odtłuszczone masło orzechowe; słód jęczmienny Abbey; ziarna kakaowca; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat
Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; pulpa bananowa; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; odtłuszczone masło orzechowe; słód jęczmienny Abbey; ziarna kakaowca; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat
#04 MARK 3
IMPERIAL PASTRY STOUT Maple Syrup Chocolate Coconut
Alk. 10% obj. BLG. 27.5°
Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna; syrop klonowy; ziarna kakaowca; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; chipsy kokosowe; słód jęczmienny Abbey; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna; syrop klonowy; ziarna kakaowca; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; chipsy kokosowe; słód jęczmienny Abbey; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
#04 MARK 4
IMPERIAL PASTRY STOUT Caramel Chocolate Coconut
Alk. 10% obj. BLG. 27.5°
Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna,; ziarna kakaowca; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; chipsy kokosowe; słód jęczmienny Abbey; sól; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna,; ziarna kakaowca; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; chipsy kokosowe; słód jęczmienny Abbey; sól; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
#05 MARIA
IMPERIAL BERLINER WEISSE STRAWBERRY x RASPBERRY x BLUEBERRY x BLACKBERRY & MARSHMALLOW
Alk. 5.4% obj. BLG. 12°
Składniki:woda; słód pszeniczny; słód jęczmienny pilzneński; sok z malin; sok z truskawki; płatki owsiane; słód owsiany; sok z jagód; sok z jeżyn; pianki cukrowe (Marshmallow); chmiel; drożdże; bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus.
Składniki:woda; słód pszeniczny; słód jęczmienny pilzneński; sok z malin; sok z truskawki; płatki owsiane; słód owsiany; sok z jagód; sok z jeżyn; pianki cukrowe (Marshmallow); chmiel; drożdże; bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus.
#06 JEAN MICHEL 1
FOREIGN EXTRA STOUT WITH BRAZIL FAZENDA SAMAMBAIA YELLOW BOURBON COFFEE
Alk. 8.5% obj. BLG. 19°
Składniki:woda, słódy jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; kawa; chmiel; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji).
Składniki:woda, słódy jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; kawa; chmiel; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji).
#06 JEAN 1
IMPERIAL PASTRY STOUT MAPLE SYRUP x COCONUT x COCOA NIBS x VANILLA
Alk. 10% obj. BLG. 27.5°
Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; chipsy kokosowe; ziarna kakowca; wanilia; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; chipsy kokosowe; ziarna kakowca; wanilia; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
#06 JEAN 2
IMPERIAL PASTRY STOUT MAPLE SYRUP x VANILLA x COFEE x HAZELNUT x COCONUT
Alk. 10% obj. BLG. 27.5°
Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; chipsy kokosowe; kawa; wanilia; orzechy laskowe; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; chipsy kokosowe; kawa; wanilia; orzechy laskowe; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
#06 JEAN 3
IMPERIAL PASTRY STOUT MAPLE SYRUP x MARSHMALLOW x SALTED CARAMEL
Alk. 10% obj. BLG. 27.5°
Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; pianki cukrowe (Marshmallow); sól; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; pianki cukrowe (Marshmallow); sól; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
#06 JEAN 4
IMPERIAL PASTRY STOUT MAPLE SYRUP x PEANUT BUTTER x COCOA NIBS x COCONUT
Alk. 10% obj. BLG. 27.5°
Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; odtłuszczone masło orzechowe; chipsy kokosowe; ziarna kakaowca; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; odtłuszczone masło orzechowe; chipsy kokosowe; ziarna kakaowca; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
#06 JEAN 5
IMPERIAL PASTRY STOUT FIGS x DATES x CASCARA x VANILLA
Alk. 10% obj. BLG. 27.5°
Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; figi; daktyle; cascara; wanilia; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; figi; daktyle; cascara; wanilia; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
#11 LOUIS
IRISH DRY STOUT
Alk. 5% obj. BLG. 12.4°
Składniki:woda; słód jęczmienny; płatki jęczmienne; prażony jęczmień; chmiel; drożdże.
Składniki:woda; słód jęczmienny; płatki jęczmienne; prażony jęczmień; chmiel; drożdże.
#12 PAUL
CHRISTMAS STOUT WITH DATES, FIGS, ORANGE PEELS, CINNAMON, CLOVE
Alk. 5% obj. BLG. 12.4°
Składniki:woda; słód jęczmienny; płatki jęczmienne; skórka i sok z pomarańczy; prażony jęczmień; daktyle puree; figi; chmiel; drożdże; cynamon; goździki.
Składniki:woda; słód jęczmienny; płatki jęczmienne; skórka i sok z pomarańczy; prażony jęczmień; daktyle puree; figi; chmiel; drożdże; cynamon; goździki.
#13 ANTONI
VANILLA AND SPRUCE BROWN ALE
Alk. 8.9% obj. BLG. 21°
Składniki:woda; słody jęczmienne.; słódy pszeniczne.; słód żytni; pędy świerku; chmiel; drożdże; ekstrakt waniliowy; naturalny aromat.
Składniki:woda; słody jęczmienne.; słódy pszeniczne.; słód żytni; pędy świerku; chmiel; drożdże; ekstrakt waniliowy; naturalny aromat.
#14 ALEKSANDER
COFFEE x COCOA NIBS FOREST BALTIC PORTER
Alk. 12% obj. BLG. 30°
Składniki:woda; słody jęczmienne; słódy pszeniczne; słód owsiany; słód żytni; ziarna kakaowca; kawa; pędy świerku; chmiel; drożdże.
Składniki:woda; słody jęczmienne; słódy pszeniczne; słód owsiany; słód żytni; ziarna kakaowca; kawa; pędy świerku; chmiel; drożdże.
#15 HENRI 1
TOBACCO x COFFEE PEATED IMPERIAL STOUT
Alk. 11.5% obj. BLG. 30°
Składniki:woda; słody jęczmienne; słody pszeniczne; słód owsiany; słód żytni; prażony jęczmień; kawa; chmiel; tytoń fajkowy; drożdże.
Składniki:woda; słody jęczmienne; słody pszeniczne; słód owsiany; słód żytni; prażony jęczmień; kawa; chmiel; tytoń fajkowy; drożdże.
#15 HENRI 2
SMOKED PLUM WITH TOBACCO x COFFEE PEATED IMPERIAL STOUT
Alk. 11.5% obj. BLG. 30°
Składniki:woda; słody jęczmienne; słody pszeniczne; słód owsiany; słód żytni; prażony jęczmień; wędzona śliwka, kawa; chmiel; tytoń fajkowy; drożdże.
Składniki:woda; słody jęczmienne; słody pszeniczne; słód owsiany; słód żytni; prażony jęczmień; wędzona śliwka, kawa; chmiel; tytoń fajkowy; drożdże.
#16 DAVID
CHERRIES & CHOCOLATE CAKE TROPICAL STOUT WITH COCOA & CHERRIES
Alk. 7.6% obj. BLG. 18°
Składniki: woda; słody jęczmienne; puree z wiśni; ziarna kakaowce; chmiel; drożdże; naturalny aromat.
Składniki: woda; słody jęczmienne; puree z wiśni; ziarna kakaowce; chmiel; drożdże; naturalny aromat.
#17 HANS
QUADRUPEL WITH RASPBERRIES x VANILLA x COCOA BEANS
Alk. 11% obj. BLG. 26°
Składniki: woda; słód jęczmienny; słód pszeniczny; płatki owsiane; płatki pszeniczne; chmiel; drożdże.
Składniki: woda; słód jęczmienny; słód pszeniczny; płatki owsiane; płatki pszeniczne; chmiel; drożdże.
#18 WOJCIECH 1
PEATED IMPERIAL STOUT CASCARA x VANILLA
Alk. 12% obj. BLG. 35°
Składniki: woda, słody jęczmienne, słody żytnie, słód owsiany, słód pszeniczny, cascara Panama Finca Beborah Geisha Afterglow, chmiel, ekstrakt waniliowy, drożdże.
Składniki: woda, słody jęczmienne, słody żytnie, słód owsiany, słód pszeniczny, cascara Panama Finca Beborah Geisha Afterglow, chmiel, ekstrakt waniliowy, drożdże.
#19 WOJCIECH 2
PEATED IMPERIAL STOUT ESPRESSO x BOURBON OAK WOOD CHIPS x HIMALAYAN SALT
Alk. 12% obj. BLG. 35°
Składniki: woda, słody jęczmienne, słody żytniesłód owsiany, słód pszeniczny, kawa, płatki dębowe z beczki po bourbonie, sól himalajska, chmiel, drożdże.
Składniki: woda, słody jęczmienne, słody żytniesłód owsiany, słód pszeniczny, kawa, płatki dębowe z beczki po bourbonie, sól himalajska, chmiel, drożdże.
#20 HENRYK
BROWN ALE MAPLE SYRUP x CHOCOLATE x VANILLA
Alk. 5.5% obj. BLG. 13.5°
Składniki: woda; słód jęczmienny; syrop klonowy, ziarna kakaowca, chmiel; ekstrakt waniliowy, drożdże.
Składniki: woda; słód jęczmienny; syrop klonowy, ziarna kakaowca, chmiel; ekstrakt waniliowy, drożdże.
#21 PABLO
MAPLE SYRUP AND COCOA NIBS PASTRY STOUT
Alk. 10% obj. BLG. 30°
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód żytni, płatki owsiane, syrop klonowy, słód pszeniczny, laktoza, ziarna kakaowca, cukier, chmiel, ekstrakt waniliowy, drożdże
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód żytni, płatki owsiane, syrop klonowy, słód pszeniczny, laktoza, ziarna kakaowca, cukier, chmiel, ekstrakt waniliowy, drożdże
#22 ANDY
BANANA X PEANUT BUTTER PASTRY STOUT
Alk. 10% obj. BLG. 30°
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód żytni, płatki owsiane, puree z banana, słód pszeniczny, laktoza, cukier, masło orzechowe, chmiel, naturalny aromat, drożdże
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód żytni, płatki owsiane, puree z banana, słód pszeniczny, laktoza, cukier, masło orzechowe, chmiel, naturalny aromat, drożdże
#23 NO TITLE
QUADRUPEL
Alk. 10.5% obj. BLG. 24.5°
Składniki: woda, słody jęczmienne, słód pszeniczny, cukier, belgijski cukier kandyzowany - ciemny, chmiel, drożdże
Składniki: woda, słody jęczmienne, słód pszeniczny, cukier, belgijski cukier kandyzowany - ciemny, chmiel, drożdże
#24 CY
FOREIGN EXTRA STOUT
Alk. 7,9% obj.
Składniki:. woda; słód jęczmienny; płatki jęczmienne; słód żytni; słód pszeniczny; prażony jęczmień; chmiel,;drożdże
Składniki:. woda; słód jęczmienny; płatki jęczmienne; słód żytni; słód pszeniczny; prażony jęczmień; chmiel,;drożdże
#25 JAN
YELLOW BOURBON COFFEE FES
Alk. 7.1% obj.
Składniki:. woda; słód jęczmienny; kawa Yellow Bourbon; płatki jęczmienne ; słód żytni; słód pszeniczny; prażony jęczmień; chmiel; drożdże
Składniki:. woda; słód jęczmienny; kawa Yellow Bourbon; płatki jęczmienne ; słód żytni; słód pszeniczny; prażony jęczmień; chmiel; drożdże
#26 MAN
RYE WINE
Alk. 11% obj. BLG. 30°
Składniki:. woda; słód jęczmienny; słód żytni; chmiel; drożdże
Składniki:. woda; słód jęczmienny; słód żytni; chmiel; drożdże
#27 TERESA
BARLEY WINE
Alk. 11% obj. BLG. 30°
Składniki:. woda; słód jęczmienny; słód żytni; chmiel; drożdże
Składniki:. woda; słód jęczmienny; słód żytni; chmiel; drożdże
#28 WASSILY 2
DOUBLE COCONUT MILK CHOCOLATE PASTRY IMPERIAL STOUT
Alk. 12.5% obj. BLG. 33°
Składniki:. woda; słody jęczmienne; słód owsiany; maltodekstryna; chipsy kokosowe; ziarna kakaowca; chmiel; drożdże
Składniki:. woda; słody jęczmienne; słód owsiany; maltodekstryna; chipsy kokosowe; ziarna kakaowca; chmiel; drożdże