Menu
					
											
				
				
			ART
Piwa z tej serii to hołd dla wyjątkowych artystów, malarzy, grafików.
Każda z puszek, okraszona ręcznie wykonanym obrazem, to charakter każdego z uwzględnionych twórców i jego dzieł. Eviva l’arte!
                         #01 POLLOCK 
  BLUEBERRY & VANILLA CREAM CAKE IMPERIAL PASTRY SOUR IPA
                        
                    
                                                            
                        Alk. 10% obj.  BLG. 21° 
Składniki:. woda; słód jęczmienny pilzneński; zagęszczony sok z jagód, laktoza, cukier, chmiel, wanilia, drożdże górnej fermentacji, naturalny aromat.
                                    Składniki:. woda; słód jęczmienny pilzneński; zagęszczony sok z jagód, laktoza, cukier, chmiel, wanilia, drożdże górnej fermentacji, naturalny aromat.
                        #02 de KOONING 
 PLUM & CINNAMON PASTRY MILK PORTER WOODFORD RESERVE BA
                        
                    
                                                            
                        Alk. 10% obj.  BLG. 27.5° 
Składniki:woda; słód jęczmienny; laktoza; śliwka Suska Sechlońska; cynamon; wanilia; chmiel; drożdże.
                                    Składniki:woda; słód jęczmienny; laktoza; śliwka Suska Sechlońska; cynamon; wanilia; chmiel; drożdże.
                        #03 KLINE 
 CHOCOLATE & HAZELNUT PASTRY MILK PORTER
                        
                    
                                                            
                        Alk. 9.5% obj.  BLG. 27.5° 
Składniki: woda; słód jęczmienny; laktoza; ziarna kakaowaca; orzechy laskowe; chmiel; drożdże, naturalny aromat.
                                    Składniki: woda; słód jęczmienny; laktoza; ziarna kakaowaca; orzechy laskowe; chmiel; drożdże, naturalny aromat.
                        #04 MARK 1 
 IMPERIAL PASTRY STOUT Vanilla Chocolate Banana
                        
                    
                                                            
                        Alk. 10% obj.  BLG. 27.5° 
Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; pulpa bananowa; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; słód jęczmienny Abbey; ziarna kakaowca; wanilia; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                                    Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; pulpa bananowa; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; słód jęczmienny Abbey; ziarna kakaowca; wanilia; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                        #04 MARK 2
  IMPERIAL PASTRY STOUT Peanut Butter Chocolate Banana
                        
                    
                                                            
                        Alk. 10% obj.  BLG. 27.5° 
Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; pulpa bananowa; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; odtłuszczone masło orzechowe; słód jęczmienny Abbey; ziarna kakaowca; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat
                                    Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; pulpa bananowa; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; odtłuszczone masło orzechowe; słód jęczmienny Abbey; ziarna kakaowca; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat
                        #04 MARK 3 
  IMPERIAL PASTRY STOUT Maple Syrup Chocolate Coconut
                        
                    
                                                            
                        Alk. 10% obj.  BLG. 27.5° 
Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna; syrop klonowy; ziarna kakaowca; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; chipsy kokosowe; słód jęczmienny Abbey; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                                    Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna; syrop klonowy; ziarna kakaowca; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; chipsy kokosowe; słód jęczmienny Abbey; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                        #04 MARK 4 
  IMPERIAL PASTRY STOUT Caramel Chocolate Coconut
                        
                    
                                                            
                        Alk. 10% obj.  BLG. 27.5° 
Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna,; ziarna kakaowca; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; chipsy kokosowe; słód jęczmienny Abbey; sól; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                                    Składniki: woda; słód jęczmienny Pale Ale; słód jęczmienny BROWN; płatki owsiane; słód pszeniczny; cukier mlekowy; maltodekstryna,; ziarna kakaowca; słód pszeniczny czekoladowy; słód jęczmienny czekoladowy; słód żytni czekoladowy; prażony jęczmień; słód jęczmienny Crystal; chipsy kokosowe; słód jęczmienny Abbey; sól; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                        #05 MARIA  
 IMPERIAL BERLINER WEISSE STRAWBERRY x RASPBERRY x BLUEBERRY x BLACKBERRY & MARSHMALLOW
                        
                    
                                                            
                        Alk. 5.4% obj.  BLG. 12° 
Składniki:woda; słód pszeniczny; słód jęczmienny pilzneński; sok z malin; sok z truskawki; płatki owsiane; słód owsiany; sok z jagód; sok z jeżyn; pianki cukrowe (Marshmallow); chmiel; drożdże; bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus.
                                    Składniki:woda; słód pszeniczny; słód jęczmienny pilzneński; sok z malin; sok z truskawki; płatki owsiane; słód owsiany; sok z jagód; sok z jeżyn; pianki cukrowe (Marshmallow); chmiel; drożdże; bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus.
                        #06 JEAN MICHEL 1 
  FOREIGN EXTRA STOUT WITH BRAZIL FAZENDA SAMAMBAIA YELLOW BOURBON COFFEE
                        
                    
                                                            
                        Alk. 8.5% obj.  BLG. 19° 
Składniki:woda, słódy jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; kawa; chmiel; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji).
                                    Składniki:woda, słódy jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; kawa; chmiel; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji).
                        #06 JEAN 1  
 IMPERIAL PASTRY STOUT  MAPLE SYRUP x COCONUT x COCOA NIBS x VANILLA
                        
                    
                                                            
                        Alk. 10% obj.  BLG. 27.5° 
Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; chipsy kokosowe; ziarna kakowca; wanilia; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                                    Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; chipsy kokosowe; ziarna kakowca; wanilia; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                        #06 JEAN 2 
  IMPERIAL PASTRY STOUT MAPLE SYRUP x VANILLA x COFEE x HAZELNUT x COCONUT
                        
                    
                                                            
                        Alk. 10% obj.  BLG. 27.5° 
Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; chipsy kokosowe; kawa; wanilia; orzechy laskowe; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                                    Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; chipsy kokosowe; kawa; wanilia; orzechy laskowe; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                        #06 JEAN 3 
 IMPERIAL PASTRY STOUT MAPLE SYRUP x MARSHMALLOW x SALTED CARAMEL
                        
                    
                                                            
                        Alk. 10% obj.  BLG. 27.5° 
Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; pianki cukrowe (Marshmallow); sól; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                                    Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; pianki cukrowe (Marshmallow); sól; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                        #06 JEAN 4 
  IMPERIAL PASTRY STOUT MAPLE SYRUP x PEANUT BUTTER x COCOA NIBS x COCONUT
                        
                    
                                                            
                        Alk. 10% obj.  BLG. 27.5° 
Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; odtłuszczone masło orzechowe; chipsy kokosowe; ziarna kakaowca; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                                    Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; syrop klonowy; odtłuszczone masło orzechowe; chipsy kokosowe; ziarna kakaowca; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                        #06 JEAN 5 
 IMPERIAL PASTRY STOUT FIGS x DATES x CASCARA x VANILLA
                        
                    
                                                            
                        Alk. 10% obj.  BLG. 27.5° 
Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; figi; daktyle; cascara; wanilia; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                                    Składniki:woda, słody jęczmienne; słody pszeniczne; płatki owsiane; słód żytni; prażony jęczmień; laktoza; figi; daktyle; cascara; wanilia; chmiel: Columbus; drożdże górnej fermentacji (z własnej stacji propagacji); naturalny aromat.
                        #11 LOUIS 
 IRISH DRY STOUT
                        
                    
                                                            
                        Alk. 5% obj.  BLG. 12.4° 
Składniki:woda; słód jęczmienny; płatki jęczmienne; prażony jęczmień; chmiel; drożdże.
                                    Składniki:woda; słód jęczmienny; płatki jęczmienne; prażony jęczmień; chmiel; drożdże.
                        #12 PAUL 
 CHRISTMAS STOUT WITH DATES, FIGS, ORANGE PEELS, CINNAMON, CLOVE
                        
                    
                                                            
                        Alk. 5% obj.  BLG. 12.4° 
Składniki:woda; słód jęczmienny; płatki jęczmienne; skórka i sok z pomarańczy; prażony jęczmień; daktyle puree; figi; chmiel; drożdże; cynamon; goździki.
                                    Składniki:woda; słód jęczmienny; płatki jęczmienne; skórka i sok z pomarańczy; prażony jęczmień; daktyle puree; figi; chmiel; drożdże; cynamon; goździki.
                        #13 ANTONI 
  VANILLA AND SPRUCE BROWN ALE
                        
                    
                                                            
                        Alk. 8.9% obj.  BLG. 21° 
Składniki:woda; słody jęczmienne.; słódy pszeniczne.; słód żytni; pędy świerku; chmiel; drożdże; ekstrakt waniliowy; naturalny aromat.
                                    Składniki:woda; słody jęczmienne.; słódy pszeniczne.; słód żytni; pędy świerku; chmiel; drożdże; ekstrakt waniliowy; naturalny aromat.
                        #14 ALEKSANDER 
 COFFEE x COCOA NIBS FOREST BALTIC PORTER
                        
                    
                                                            
                        Alk. 12% obj.  BLG. 30° 
Składniki:woda; słody jęczmienne; słódy pszeniczne; słód owsiany; słód żytni; ziarna kakaowca; kawa; pędy świerku; chmiel; drożdże.
                                    Składniki:woda; słody jęczmienne; słódy pszeniczne; słód owsiany; słód żytni; ziarna kakaowca; kawa; pędy świerku; chmiel; drożdże.
                        #15 HENRI 1 
 TOBACCO x COFFEE PEATED IMPERIAL STOUT
                        
                    
                                                            
                        Alk. 11.5% obj.  BLG. 30° 
Składniki:woda; słody jęczmienne; słody pszeniczne; słód owsiany; słód żytni; prażony jęczmień; kawa; chmiel; tytoń fajkowy; drożdże.
                                    Składniki:woda; słody jęczmienne; słody pszeniczne; słód owsiany; słód żytni; prażony jęczmień; kawa; chmiel; tytoń fajkowy; drożdże.
                        #15 HENRI 2 
 SMOKED PLUM WITH TOBACCO x COFFEE PEATED IMPERIAL STOUT
                        
                    
                                                            
                        Alk. 11.5% obj.  BLG. 30° 
Składniki:woda; słody jęczmienne; słody pszeniczne; słód owsiany; słód żytni; prażony jęczmień; wędzona śliwka, kawa; chmiel; tytoń fajkowy; drożdże.
                                    Składniki:woda; słody jęczmienne; słody pszeniczne; słód owsiany; słód żytni; prażony jęczmień; wędzona śliwka, kawa; chmiel; tytoń fajkowy; drożdże.
                        #16 DAVID 
 CHERRIES & CHOCOLATE CAKE TROPICAL STOUT WITH COCOA & CHERRIES
                        
                    
                                                            
                        Alk. 7.6% obj.  BLG. 18° 
Składniki: woda; słody jęczmienne; puree z wiśni; ziarna kakaowce; chmiel; drożdże; naturalny aromat.
                                    Składniki: woda; słody jęczmienne; puree z wiśni; ziarna kakaowce; chmiel; drożdże; naturalny aromat.
                        #17 HANS 
 QUADRUPEL WITH RASPBERRIES x VANILLA x COCOA BEANS
                        
                    
                                                            
                        Alk. 11% obj.  BLG. 26° 
Składniki: woda; słód jęczmienny; słód pszeniczny; płatki owsiane; płatki pszeniczne; chmiel; drożdże.
                                    Składniki: woda; słód jęczmienny; słód pszeniczny; płatki owsiane; płatki pszeniczne; chmiel; drożdże.
                        #18 WOJCIECH 1 
 PEATED IMPERIAL STOUT CASCARA x VANILLA
                        
                    
                                                            
                        Alk. 12% obj.  BLG. 35° 
Składniki: woda, słody jęczmienne, słody żytnie, słód owsiany, słód pszeniczny, cascara Panama Finca Beborah Geisha Afterglow, chmiel, ekstrakt waniliowy, drożdże.
                                    Składniki: woda, słody jęczmienne, słody żytnie, słód owsiany, słód pszeniczny, cascara Panama Finca Beborah Geisha Afterglow, chmiel, ekstrakt waniliowy, drożdże.
                        #19 WOJCIECH 2 
 PEATED IMPERIAL STOUT ESPRESSO x BOURBON OAK WOOD CHIPS x HIMALAYAN SALT
                        
                    
                                                            
                        Alk. 12% obj.  BLG. 35° 
Składniki: woda, słody jęczmienne, słody żytniesłód owsiany, słód pszeniczny, kawa, płatki dębowe z beczki po bourbonie, sól himalajska, chmiel, drożdże.
                                    Składniki: woda, słody jęczmienne, słody żytniesłód owsiany, słód pszeniczny, kawa, płatki dębowe z beczki po bourbonie, sól himalajska, chmiel, drożdże.
                        #20 HENRYK 
 BROWN ALE MAPLE SYRUP x CHOCOLATE x VANILLA
                        
                    
                                                            
                        Alk. 5.5% obj.  BLG. 13.5° 
Składniki: woda; słód jęczmienny; syrop klonowy, ziarna kakaowca, chmiel; ekstrakt waniliowy, drożdże.
                                    Składniki: woda; słód jęczmienny; syrop klonowy, ziarna kakaowca, chmiel; ekstrakt waniliowy, drożdże.
                        #21 PABLO 
 MAPLE SYRUP AND COCOA NIBS PASTRY STOUT 
                        
                    
                                                            
                        Alk. 10% obj.  BLG. 30° 
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód żytni, płatki owsiane, syrop klonowy, słód pszeniczny, laktoza, ziarna kakaowca, cukier, chmiel, ekstrakt waniliowy, drożdże
                                    Składniki: woda, słód jęczmienny, słód żytni, płatki owsiane, syrop klonowy, słód pszeniczny, laktoza, ziarna kakaowca, cukier, chmiel, ekstrakt waniliowy, drożdże
                        #22 ANDY 
 BANANA X PEANUT BUTTER PASTRY STOUT 
                        
                    
                                                            
                        Alk. 10% obj.  BLG. 30° 
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód żytni, płatki owsiane, puree z banana, słód pszeniczny, laktoza, cukier, masło orzechowe, chmiel, naturalny aromat, drożdże
                                    Składniki: woda, słód jęczmienny, słód żytni, płatki owsiane, puree z banana, słód pszeniczny, laktoza, cukier, masło orzechowe, chmiel, naturalny aromat, drożdże
                        #23 NO TITLE 
 QUADRUPEL 
                        
                    
                                                            
                        Alk. 10.5% obj.  BLG. 24.5° 
Składniki: woda, słody jęczmienne, słód pszeniczny, cukier, belgijski cukier kandyzowany - ciemny, chmiel, drożdże
                                    Składniki: woda, słody jęczmienne, słód pszeniczny, cukier, belgijski cukier kandyzowany - ciemny, chmiel, drożdże
                        #24 CY
 FOREIGN EXTRA STOUT
                        
                    
                                                            
                        Alk. 7,9% obj. 
Składniki:. woda; słód jęczmienny; płatki jęczmienne; słód żytni; słód pszeniczny; prażony jęczmień; chmiel,;drożdże
                                    Składniki:. woda; słód jęczmienny; płatki jęczmienne; słód żytni; słód pszeniczny; prażony jęczmień; chmiel,;drożdże
                        #25 JAN
 YELLOW BOURBON COFFEE FES
                        
                    
                                                            
                        Alk. 7.1% obj. 
Składniki:. woda; słód jęczmienny; kawa Yellow Bourbon; płatki jęczmienne ; słód żytni; słód pszeniczny; prażony jęczmień; chmiel; drożdże
                                    Składniki:. woda; słód jęczmienny; kawa Yellow Bourbon; płatki jęczmienne ; słód żytni; słód pszeniczny; prażony jęczmień; chmiel; drożdże
                        #26 MAN
 RYE WINE
                        
                    
                                                            
                        Alk. 11% obj.  BLG. 30° 
Składniki:. woda; słód jęczmienny; słód żytni; chmiel; drożdże
                                    Składniki:. woda; słód jęczmienny; słód żytni; chmiel; drożdże
                        #27 TERESA
 BARLEY WINE
                        
                    
                                                            
                        Alk. 11% obj.  BLG. 30° 
Składniki:. woda; słód jęczmienny; słód żytni; chmiel; drożdże
                                    Składniki:. woda; słód jęczmienny; słód żytni; chmiel; drożdże
                        #28 WASSILY 2
 DOUBLE COCONUT MILK CHOCOLATE PASTRY IMPERIAL STOUT
                        
                    
                                                            
                        Alk. 12.5% obj.  BLG. 33° 
Składniki:. woda; słody jęczmienne; słód owsiany; maltodekstryna; chipsy kokosowe; ziarna kakaowca; chmiel; drożdże
                                    Składniki:. woda; słody jęczmienne; słód owsiany; maltodekstryna; chipsy kokosowe; ziarna kakaowca; chmiel; drożdże